Karisma Grupa planiraju da ulože 280 miliona eura u Ulcinj – Video

April 17, 2017   | Ngjarjet - Events

U susret tenderu koji će biti raspisan uskoro, međunarodna Hotelska grupa Karisma zainteresovana je za investiranje u ulcinjsku rivijeru, ali i cijelu crnogorsku obalu. Planiraju da do 2022. ulože gotovo 280 miliona eura, kazao je našoj televiziji Saša Milojević potpredsjednik Karisma grupe, koja u Meksiku ima popunjenost hotela preko 80 procenata.

Investicija Karisme u Crnu Goru trebalo bi da bude vrijedna oko 280 miliona eura, otvoriće preko 2.000 novih radnih mjesta, a naša zemlja, odnosno potez od Budve do Ulcinja, time bi dobio prvi ekskluzivni turistički kompleks.

“Jadransko primorje, naročito crnogorska obala, jedno je od najljepših na svijetu. Kada smo krenuli u naš strateški plan prije nekoliko godina, donijeli smo odluku da razvijamo naš biznis na Jadranskom primorju. Jedna strateška destinacija za nas je bila Crna Gora”, kazao je za TVCG potpredsjendik Karisma grupe, Saša Milojević.

On kaže da će, ako pobijede na tenderu, najprije renovirati ulcinjske hotele Olimpik i Belvi, ali i početi gradnju novih, koje bi završili do 2019. ističe da Karisma veoma drži do vrhunske usluge

“Planiramo da otvorimo jedan centar za edukaciju i obuku radnika. Dio našeg plana je i da dobar dio tih radnika pošaljemo na praksu i obuku u naše hotele koje imamo u ostalim svjetskim destinacijama”, istakao je Milojević.

Karisma grupa na Adi Bojani planira da u prvoj fazi izgradi hiljadu i po soba, sportske terene i kongresne dvorane, što bi koštalo skoro 200 miliona eura.

U Meksiku, na rivijera Maji, popunjenost “all inclusive” rizorta sa vrhunskom uslugom na godišnjem nivou je preko 80 procenata, a prvobtni plan u Crnoj Gori je da popunjenost od maja do oktobra bude na visokom nivou – do 90 procenata.

U Karismi očekuju i da bi četvrtina kapaciteta mogla biti otvorena za pripreme vrhunskih sportista tokom cijele godine. Strateški partner im je TUI, najveći tur operator na svijetu, koji garantuje punjenje kapaciteta.

Ada Bojana biser je crnogorskog primorja, a veoma je važno zaštiti prirodnju ljepotu – floru i faunu.

“To su neki sertifikati koji su širom svijeta poznati, uzmeđu ostalog “Green globe”, “Gold life” i mnogi drugi. Prosto, to je politika našeg poslovanja od koje nećemo odustati ni u Crnoj Gori”, navela je portparolka Karisma grupe, Neda Kekić.

“Imali bi nekoliko vrhunskih rizorta, sa mnogo bazena, spa jedinica, kongresnih sala, fantastičnih sportskih centara, gdje ćemo staviti vrlo važan akcenat, koji je krucijalan dio naše poslovne politke na zaštitu životne sredine”, istakao je Saša Milojević.

Karisma grupa vlasnik je hotela “Ruža vjetrova”, nadomak Bara, a javiće se na tender koji se tiče Ulcinjske rivijere, a koji bi crnogorska Vlada trebalo da raspiše uskoro. U kompaniji kažu da ih interesuju i Herceg Novi, Kotor, plaža u Bečićima…

Ako bi postali zakupci na Ulcinjskoj rivijeri, to bi u narednih pet godina značilo 280 miliona eura, 2.100 soba, 2.500 hiljade zaposlenih, 700 hiljada noćenja, ali i 25 aviona koji bi slijetali na domaće aerodrome.

Izvor: TVCG

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2017/04/15/224493/Meksiko%20%20sedam%20minuta.mp4