U obali Ulcinja zaplijenjena tona i po droge + Foto

May 11, 2017   | Ngjarjet - Events

Službenici regionalnog centra JUG sektora granične policije zaplijenili su veliku količinu droge i to na moru kod Ulcinja, na osam milja od obale.

Kako je saopštila savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Tamara Popović, danas je spriječeno krijumčarenje velike količine skanka iz Albanije u Italiju, na oko osam nautičkih milja od obale Ulcinja, kada je u gliseru u kojem su se nalazila dva albanska državljanina otkriveno 78 plastičnih vreća u kojima se nalazio skank.

Procjenjuje se da se u ovim vrećama nalazilo oko tona i po skanka. Albanski državljani su uhapšeni.

“Naime, službenici granične policije – Regionalnog centra Jug su danas oko 10,30 sati, na oko osam nautičkih milja od obale Velike plaže u Ulcinju, u našim teritorijalnim vodama u pravcu prema Republici Italiji, kontrolisali plovilo – veći gliser „Club Man 28“, na kojem su se nalazila dva lica, B.T. (33) i E.C. (40), oba državljani Republike Albanije. U gliseru su pronađena 78 velika pakovanja odnosno plastične vreće sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. O pronalasku droge obaviješteni su službenici Odsjeka za borbu protiv droge. B.T. i E.C. su lišeni slobode. Službenici Odsjeka su preuzeli lica i vreće sa skankom. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštila je Popović.

Gliser u kojem je bila droga policija je, nakon duže potjere, dovukla do pristaništa ispod Starog grada.

Policijski službenici, zajedno sa pripadnicima Vojske koji su u međuvremenu pristigli kako bi pomogli u potrazi, pretražuju lice mjesta, na oko osam nautičkih milja od obale, jer se sumnja da su B.T. i E.C. prilikom prilaska policijskog plovila izbacili iz glisera manju količinu ove opojne droge, navodi Popović.

Policija vjeruje da su B.T. i E.C. 78 vreća sa skankom morskim putem prokrijumčarili iz Albanije u namjeri da skank dalje prokrijumčare plovilom u Italiju, u čemu su ih spriječili službenici Plovne jedinice crnogorske granične policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge će, kako navodi Popović, u komunikaciji sa kolegama iz Italije i Albanije i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzeti aktivnosti u vezi sa daljim radom na ovom predmetu.

Izvor: RTCG