Pavle PEPĐONOVIĆ je dragulj i ponos Ulcinja

June 5, 2017   | news

Ismet Karamanaga Facebook

Pavle PEPĐONOVIĆ je mlad čovjek, čovjek divnih manira lijepog vaspitanja i vrstan poslovni čovjek. Ovaj mladi biznismen je vlasnik jedne od najvećih firmi koja se bavi destribucijom raznog građevinskog materijala u Ulcinju i u Crnoj Gori. Svoju firmu » GRAĐACOMERC« nasledio je od svog pokojnog oca Jaka, o kome ja govorim i pišem sa posebnim pijetetom i poštovanjem.

Njegov otac je bio veliki vizionar i plemeniti čovjek, koji je svoj snažni gen preneo na svog sina Pavla.
Ove nasleđene osobine i ovu plemenitost Pavle je još više ugradio u svoju firmu, koju je još više unaprijedio i proširio. Danas »GRAĐAKOMERC« u svojim programima ima razne vrste sanitestkog i drugog materijala, koji je neophodan za instaliranje i ugradnju u raznim objektima. Bez obzira na besparicu i teške ekonomske uslove u poslovanju i slične probleme sa kojima se susreću poslovni ljudi, gospodin Pavle se ne odriče svoje vizije o još većem proširenju svoje firme i svog poslovanja. Trenutno zapošljava 42 radnika koji vrlo savjesno i odgovorno doprinose da ova firma ima jedno izuzetno cijenjeno ime u svom poslovanju, u ophođenju sa strankama, kupcima. Uvijek su ljubazni, nasmijani, vaspitani, uslužni.
Međutim, ja nemam namjeru da pišem o firmi i njegovom poslovanju.
Hoću samo da napišem par rečenica o ovom mladom i uspješnom čovjeku, posmatrajući onu njegovu drugu stranu, njegovu plemenitost i njegovu humanost.
Nedavno sam ga sreo kako sa svojim sinom uživa u čarima jutra u blizini hotela Albatros , u svojoj svakodnevnoj šetnji.


Lijep dan, posebno zdrav jutarnji miris borova pomiješan sa mirisom nedavno procvjetale žukve, te miris i šum mora uz opojni miris sumpora sa izvora na Ženskoj plaži u blizini, čini da se čovjek zaista prelijepo osjeća . Za mnoge turiste i prolaznike, ali i za nas taj jutarnji ugođaj je zaista pravi eliksir i duševna hrana. Pavle to izuzetno voli, a to su i momenti kada se može u potpunosti posvetiti svom sinu. Zbog toga Pavle skoro svako jutro dolazi ovamo. Pravo opuštanje i duše i tijela, posebno kada uživate u društvu svog naslednika.
Nakon toga se vraća svojim obavezama.
Još kao učenik u srednjoj školi je bio vrijedan, marliv i vaspitan. Njegov talenat za sport je kasnije još više došao do izražaja, tako da je on za vrijeme studija igrao košarku u Šapcu. Njegova ljubav prema sportu i košarci se nastavlja i kasnije, i pri povratku u svoj rodni grad preuzima kormilo košarkaškog kluba Ulcinj, gdje dozivljava kulminaciju i niže velike uspjehe.


Kasnije se više prepustio obavezama firme, ali sport i mlade u tom sportu nije nikad zaboravio. Međutim, Pavle ne pomaže samo sport, bez obzira što sada čitam i čujem da će uplatiti veliku sumu novca 10.000 Eura za fudbalere Otranta, on pomaže i ostale manifestacije iz kulture, pomaže siromašnima, bolesnima.
U tome jeste njegova veličina i njegova humanost. Da dodam još jednu rečenicu. Po mom skromnom mišljenju, za razliku od raznih društvenih firmi, raznih banaka , telenora, telekoma i sličnih koji sponzorišu sport i druge manifestacije, ali koje to rade od kamata i od našeg novca, Pavle sponzoriše i daje direktno svoj novac .
U tome je razlika. Zbog toga i moje poštovanje i poseban respekt za ovog divnog mladog poslovnog čovjeka i humanistu.

Ismet Karamanaga Facebook