URA: Ulcinj ima najgoru vlast u svojoj istoriji

June 14, 2017   | news

Iz Opštinskog odbora URA Ulcinj pitaju Cungua “da li je pobijedio njegov favorit na izborima na Kosovu i u Francuskoj

Autor: Vijesti online

“Iako je Građanski pokret URA nebrojano puta ranije isticao da je aktuelna garnitura vlasti u Ulcinju  najgora lokalna vlast u prošlosti najjužnijeg crnogorskog grada, ipak nije ni slutio koliko ona loša može biti. Aktuelna vlast u Ulcinju to potvrđuje na početku turističke sezone u gradu u kojem je, nažalost, jedino preostalo da od sezone i živi” navodi se u saopštenju Opštinskog odbora URA Ulcinj.

Oni ističu “da nikom ne bi pošlo za rukom da pokaže toliku dozu nesposobnosti i indiferentnosti prema problemima u  opštini kao g. Cunguu  zajedno sa DPS-om  i to za nepunu godinu  i po mandata”. Navode i da je aktuelna vlast u Ulcinju  “uspjela  da uvede totalnu anarhiju u gradskoj upravi u kojoj ne funkcioniše ništa drugo osim laži i manipulacija, koje plasiraju gospoda iz vlasti kako bi zaštitili svoje pozicije”.

“Radi javnosti želimo da nabrojimo samo neke probleme opštine koji su direktno povezani sa instaliranom većinom i to u turističkoj sezoni: nezakonita aktivacija deponije Hija, nesposobnost vođenja postupka za izdavanje privremenih objekata i lokacija na način što građani ne mogu početi da rade, problem pasa lutalica i pored izgrađenog azila za pse, deža vi divlja gradnja usred zabrane građevinskih radova, kolaps javnih finansija  i to u vrijeme kada bi trebalo da su prihodi na najvećem nivou, investicije u infrastrukturu ne postoje, krivolov koji funkcioniše u tri smjene, turistička organizacija koja postoji samo na papiru, blokada računa Vodovoda usljed čega prijete restrikcije vodom, višegodišnji problem parkinga zbog nepostojanja preduzeća Parking servis, iako su se stekli uslovi za njegovo osnivanje…”

Iz Opštinskog odbora URA Ulcinj zaključuju da svaki dodatni komentar na samo ove nabrojane probleme nije potreban i pitaju Cungua “da li je pobijedio njegov favorit na izborima na Kosovu i u Francuskoj”.

Izvor: Vijesti online