U ponedjeljak počinje Letnji kamp liderstva u Ulcinju

June 22, 2017   | Ngjarjet - Events

U ponedjeljak 26. juna, sa početkom u 9 časova ujutro, u gradskoj biblioteci u Ulcinju će početi Ljetnji kamp liderstva. Ovaj kamp organizuje nevladina organizacija ,,iACT” iz Ulcinja u partnerstvu sa organizacijom iz Sjedinjenih Američkih Država, LEAP4change, koja je, između ostalog, poznata po dugogodišnjoj praksi osnaživanja i razvoja potencijala mladih, kao i djelovanju na 4 kontinenta.

Obuka će se fokusirati na sledeće teme, relevantne za razvoj liderstva: faze stvaranja tima, efikasna komunikacija, liderske strategije, rukovođenje virtuelnim i multikulturalnim timovima, tehnike odlučivanja, procjena potreba zajednice, prikupljanje sredstava, kreiranje projekata i njihovo upravljanje.

Za sve zainteresovane mlade ljude, uzrasta 17-30 godina, danas je posljednji dan upisa i to mogu učiniti popunjavanjem formulara, kao što slijedi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1qiwju4ofIAax7nxo5E1m8RknCWcM5m_adZns8LNdQzL1Sg/viewform

Na kraju kampa, učesnici će dobiti sertifikat kojim se dokazuje uspješan završetak obuke za liderstvo.

 

Ideja za organizacijom ove vrste obuke za mlade, od iACT je proistekla tokom boravka jedne od osnivačica ove organizacije, Silvije Marniković, kao Fulbrajt stipendista u SAD-u, uspostavljanjem kontakta sa Romy Solomon, inače odgovorne osobe za međunarodna partnerstva u Leap4Change i trenerice ovogodišnjeg Kampa liderstva.

Ostali partneri iACT-a, za organizaciju ovog kampa, su Gradska biblioteka i Albanian-American Cultural Foundation.