Krythë

Shasi ilir i 365 kishave
Qytetërimi shqiptar më shumë ndodhet nën dhe sesa mbi të. Në viset etnike shqiptare në Mal të Zi, e mbi të gjitha në rajonin e Ulqinit, janë një numër i madh i monumenteve të trashëgimisë sonë nga historia jonë e hershme, ku zë vend edhe qyteti i lashtë i Shasit, sot qytet që nuk banohet. Shasi është vendbanim antik ilir, i cili ngrihet në malin po me të njëjtin emër. Këndej pari, në periudhën antike ka kaluar rruga e lashtë lidhëse në mes Ulqinit dhe Shkodrës. Shasi në literaturë njihet si: Suatio,... Vazhdo
Ana Malit,problemet e saja dhe zhvillimi ekonomik
Foto nga Zaim Halili Kjo trevë përbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisë në përbërje të saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa më e madhe e saj është në moshë aktive, në moshë pune. Mosha mesatare e popullsisë është relativisht e re, por për shkak të papunësisë kjo popullsi aktive është pakësuar kryesisht për shkak të migrimit të ndjeshëm të rinisë. Popullsia e kësaj treve malore përballet përditë me kushte relativisht të vështira jetese për vetë faktin se këtu mungojnë investime... Vazhdo
Ana Malit : Turizmi Rural dhe Malor i Ulqinit
Pothuajse të gjithë banorët e Kosoves dhe  veriut të Shqipërisë që jetojnë dhe punojnë si emigrantë në Itali dhe vende të tjera të Evropës Perëndimore kanë zgjedhur pikën e kalimit kufitar Sukubin – Muriqan, 13 km nga Shkodra, për të hyrë në Shqipëri dhe për të vazhduar rrugën ne destinacione tjera. Ky fakt është më bindës kur statistikat e marra nga pika e kufitare e Muriqanit flasin për rreth 3500 deri 4500 persona që hyjnë çdo ditë nga kjo pikë kufitare. Kostoja më e lirë, rruga më e mirë,... Vazhdo
Me 15-16.prill ne Ulqin spektakeli,Ring Song & Dance Contest
“Ring Song & Dance Contest” eshte nje spektakel shume i qelluar dhe i udhehequr profesionalisht nga koreografi ynë i njohur Musa Hoxha! Kandidatet jane shume serioz dhe mund të themë se do të jetë nje spektakel ne nivel shumë të lart. Sidoqoftë, them se ky spektakël i përmasave rajonale, i  konceptuar si një maratonë artistike, si një paradë e talenteve të reja, meriton mbështetjen, inkurajimin dhe vlerësimin nga popullata lokale. Arsyet janë të shumta: Së pari dhe mbi të gjitha Musa Hoxha, dhe i gjithë... Vazhdo
Kumtesë për media të Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Malin e Zi
KËSHILLI NACIONAL I SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI NACIONALNI SAVJET ALBANACA U CRNOJ GORI ALBANIAN  NATIONAL COUNCIL IN MONTENEGRO Nr.  53/2011 Ulqin, më 26 mars 2011   Kumtesë për media Këshilli Nacional i Shqiptarëve dhe OJQ ”PAX, të shtunën, më 26. 3. 2011 në Ulqin, në organizim të përbashkët, mbajtën Tryezë të rrumbullakët  më temën ”Rëndësia e Regjistrimit të Popullsisë për Realizimin e të Drejtave Nacionale”. Në saj të diskutimit konstruktiv dhe të argumentuar të pjesëmarrësve u prunë... Vazhdo
Letërsia shqiptare në Mal të Zi – Thesar i pasur kulturor
Natyrisht se letërsia shqiptare, gjatë zhvillimit të vet pesëshekullor, krijoi identitetin e vet artistik, duke përforcuar vlerat e veta konstante dhe të gjitha transformimet e veta shumëdimensionale. Me kalimin e kohës, karakteristikat e saj strukturore u ndryshuan, pothuajse sikur në të gjitha letërsitë europiane, qoftë si ndodhi të brendshme letrare, qoftë në raportme kontekstet joletrare. Në Malin e Zi, në viset ku jetojnë shqiptarët, u lindën krijues të një rëndësie të madhe në letërsinë dhe kulturën... Vazhdo
Ndihmoni fëmijët me aftësi të kufizuara në Anë të Malit!
NDIHMONI FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA! Duan të ndihen të barabartë si të gjithë fëmijët e tjerë, ndonëse shoqëria i trajton si të ndryshëm. Duan të këdojnë, të kërcejnë, të vizatojnë dhe bëjnë cdo gjë që mund t`i argëtojë, por ajo çka duan më shumë ështe vemendja ndaj tyre! Bëhet fjal për FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA, pranë qendrës OJQ ,,YLBER SHPRESE” në Katërkollë. Kjo qendër është hapur para pakë kohësh me iniciativën e z. Indira Zaga dhe për momentin vepron si OJQ, me një... Vazhdo
Promovimi i librit: Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-198
Mbrëmë në lokalet e shkolles fillore “Bedri Elezaga” në Katerkollë u bë promovimi i librit të zonjes Syme Kokaj.Libri titullohet “Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-1985”.Libri përmban 500 faqe dhe në të shtjellohet historia e arsimit dhe e të arsimuarve të kësaj treve.Libri përmban poashtu edhe fotografi dhe ngjarje të ndryshme që e bëjnë edhe më interesant për lexuesin. Në këtë liber nuk përfshihen vetem individ por edhe familjaret e tyre,sepse në fund të fundit historia ndërtohet... Vazhdo
Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni ne Alba Life TV – Video
Sabri Sam Gjoni,është avokat ku jeta e një intelektuali shqiptar nga Ulqini në SHBA, konkretisht e një avokati asht shumë e vështir. Sa ashtë gjetur intelektuali shqiptarë nga Ulqini që ashtë larguar nga vendlindja e tijë na tregon në Intervistë. Sabri Sam Gjoni shprehet në intervistë për Alba Life TV : Jeta e intelektualit shqiptar në SHBA është shumë e vështirë sepse duhet të integrohesh si në jetën ekonomike, ashtu edhe në jetën politike. Gjithashtu duhet t’i përshtatesh edhe shkollimit sepse ai ka një... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin RTCG – Otvoreno – Video
Tenderi i ri deri në fund të prillit?! Komisioni i tenderit ka vlerësuar se janë krijuar kushtet që tenderi të shpallet i pasuksesshëm dhe për shkak të rëndësisë së realizimit të projektit të Valdanosit, si për qeverisjen lokale ashtu edhe për tërë Malin e Zi, i ka rekomanduar Këshillit të Privatizimit të shpallë tenderin e ri deri në fund të prillit të këtij viti. Komisioni i tenderit per realizimin e projektit te valorizimit turistik te Valdanosit ka shpallur te pasuksesshem tenderin per dhenien... Vazhdo

Page 13 of 18« First...1112131415...Last »