parlamenti

U skupštini voljom poslanika vlasti, BS i DUA usvojen prostorni plan
Glasovima Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i poslanika Bošnja?ke stranke Kemala Puriši?a i Demokratske unije Albanaca Ferhata Dinoše u crnogorskom parlamentu ju?e je usvojen Prostorni plan do 2020.godine. Protiv ovog dokumenta, uz ocjenu da je loš i pisan po diktatu lobija, glasali su poslanici Srpske liste, Socijalisti?ke narodne partije i poslanik Demokratskog saveza Mehmet Bardhi, dok predstavnici Pokreta za promjene, NS-a i DSS-a nijesu prisustvovali glasanju. Na zahtjev opozicije, koji je saopštio poslanik... Vazhdo

March 22, 2008  :: Politika :: Comments Off on U skupštini voljom poslanika vlasti, BS i DUA usvojen prostorni plan
Tags: , , , , , , , , , ,

Oli Rehn: Mali i Zi konstruktiv për Kosovën
Gjatë një fjalimi në Kuvendin e Malit të Zi, Rehn tha se e kupton “ndërlikueshmërinë e raporteve” në Mal të Zi lidhur me përcaktimin ndaj pavarësisë së Kosovës Eurokomisioneri për zgjerim Oli Rehn deklaroi sot se Mali i Zi ka pasur rol konstruktiv në procesin e zgjidhjes së statusit të Kosovës. Gjatë një fjalimi në Kuvendin e Malit të Zi, Rehn tha se e kupton “ndërlikueshmërinë e raporteve” në Mal të Zi lidhur me përcaktimin ndaj pavarësisë së Kosovës. Ai më tej shtoi se BE-ja është e gatshme... Vazhdo

March 9, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Oli Rehn: Mali i Zi konstruktiv për Kosovën
Tags: , , ,

Vujanoviq konsultohet për mandatar
Kyetari malazez, Filip Vujanoviq, të martën filloi konsultimet me përfaqësuesit e partive parlamentare rreth mandatarit të qeverisë së re të Malit të Zi.Disa partia opozitare të hënën paralajmëruan se s’do t’i përgjigjen ftesës së Vujanovicit, ngase e konsiderojnë farsë.Këshilli Qendror i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), propozoi javën e kaluar që mandatar i qeverisë të jetë kryetari i kësaj parie, Milo Djukanoviq,pas i që shkaku i sëmundjes dha dorëheqje kryeministri aktual, Zeljko... Vazhdo

February 20, 2008  :: Politika :: Comments Off on Vujanoviq konsultohet për mandatar
Tags: , , , , , , , , , ,

Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
MPB-ja ka pësuar transformim pozitiv Koha javore: Z. Subashiq, Parlamenti i Malit të Zi ka miratuar para do kohe Ligjin mbi letërnjoftimin, ndërkohë që në hartim e sipër janë edhe disa projektligje të tjera që rregullojnë lëndën që ka të bëjë me dokumentet personale. Si e vlerësoni Ju Ligjin mbi letërnjoftimin dhe cilat janë risitë e tij? O. Subashiq: Brenda këtij viti dhe deri në pjesën e parë të vitit të ardhshëm do të hartohen të gjitha ligjet në mënyrë që të harmonizohen me standardet europiane.... Vazhdo

February 19, 2008  :: Politika :: Comments Off on Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi, përmes të cilit rregullohet mënyra dhe kushtet e fitimitose humbjes së saj. Ministri i Punëve të Brendshme, Jusuf Kalamperovic, gjatë arsyetimit tha se ligji paraqet një produkt të zgjidhjeve kushtetuese dhe se ai s’është diskriminues, duke theksuar se edhe pse në të ekzistojnë disa kushte restriktive për marrjen e nënshtetësisë, kjo është dukuri e zakonshme për shtetet e vogla. Kalamperovic sqaroi se ekziston edhe mundësia e nënshtetësisë... Vazhdo

February 18, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Tags: , , , , ,

Nacionalistët serbë boshnjakë kërcënojnë për shkëputje
Një grup nacionalist serb boshnjak paralajmëroi të enjten (14 shkurt) se do të shtyjë që Republika Srpska (RS) të shpallë pavarësinë nga Bosnje dhe Herzegovina (BiH) po qe se Kosova shkëputet nga Serbia. “Në qoftë se Kosova shpall pavarësinë, ne do të kërkojmë pavarësi për Repubikën Serbe po ashtu,” tha kryetari i Lëvizjes Serbe të Shoqatave të Pavarura (SPONA) Branislav Dukiç në një konferencë shtypi në Banja Luka. Në rast se ndonjë ish republikë jugosllave njeh deklarimin e njëanshëm që... Vazhdo

February 18, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Nacionalistët serbë boshnjakë kërcënojnë për shkëputje
Tags: , , , , , , , , , , ,

Pavaresia, nis njohja nderkombetare
Autoritetet nderkombetare kane nisur dje ne menyre te menjehershme levizjet e para ne mbeshtetje te pavaresise se Kosoves. Ne kryeqytetin e Irlandes, Dublin, Ministria e Puneve te Jashtme deklaroi dje pasdite zyrtarisht se “Irlanda do te njohe pavaresine e Kosoves, qe u shpall nga Parlamenti i Prishtines. TIRANA Shqiperia e pershendeti shpalljen e Kosoves shtet i pavarur. Kryeministri Sali Berisha tha se 17 shkurti “eshte dite e rilindjes se Kosoves, pas kaq shume sakrificash prej atyre qe luftuan per te mbrojtur nderin e tyre... Vazhdo

February 18, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pavaresia, nis njohja nderkombetare
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Fuat Nimani flet për Kushtetuten
http://video.google.com/videoplay?docid=-1117244943639603747 Nimani: Në kushtetutën e re kërkojmë përfaqësim proporcional të pakicave Fuat Nimani: Pikërisht ministria për të drejtat e njeriut dhe të pakicave ka organizuar një tryezë të rrumbullakët lidhur me të drejtat e pakicave në kushtetutën e re të Malit të Zi. Drafti i dhënë nga parlamenti i Malit të Zi duket që nuk i plotëson ata nevojat dhe kerkesat e pakicave, por natyrisht duhet ditur, që kjo Vazhdo  Vazhdo

January 7, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Fuat Nimani flet për Kushtetuten
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,