Qeveria e Malit të Zi

Ulqinit ia marrin Valdanozin
Gjiri i Valdanozit, perla e Mesdheut, dikur ishte pronë private, pastaj pushimore për ushtrinë e ish-Jugosllavisë, tani do t’u jepet në shfrytëzim biznesmenëve nga Rusia e Kroacia. Aty thuhet se do t’i ndërtojnë vilat miliarderi rus, Roman Ambramoviq, e kryeministri i Italisë, Silvio Berluskoni. Bashkë me gjirin do të shkojnë edhe 18 mijë rrënjë ullinj. Ulqin,28 qershor – Rreth katër kilometra në veri të qytetit të Ulqinit, rrugës për në Tivar, shtrihet gjiri i Valdanozit, i rrethuar me ullinj... Vazhdo
Hapet tenderi për privatizimin e NHT “Riviera e Ulqinit”
Në shitje 60.73 për qind e aksioneve Agjencia për Ristrukturimin e Ekonomisë dhe Investimet e Huaja u ka bërë thirrje investitorëve të interesuar që deri më 8 shtator të dërgojnë ofertat për blerjen e 60.73 për qind të aksioneve të NHT “Riviera e Ulqinit”. Kërkesat për blerjen e dokumentacionit të tenderit, me çmim prej dhjetë mijë eurosh, mund të bëhen deri më 7 shtator, kurse blerësit e interesuar mund të vizitojnë ndërkohë kompaninë dhe dhomën me të dhëna. Pjesëmarrësit në tender mund të formojnë... Vazhdo

June 15, 2009  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Hapet tenderi për privatizimin e NHT “Riviera e Ulqinit”
Tags: , , , , , ,

Press Konferenca e Forcës – Pasojat e vendimeve të gabuara
Ulqin , 19.05.2009 Nr: 188/09 Pasojat e vendimeve të gabuara kërcënojnë vendet e punës Në situatën aktuale të ekonomisë së Malit të Zi dhe posaçërisht të Ulqinit, rënia e aktiviteteve ekonomike kohët e fundit shpeshherë ndërlidhet me krizën financiare botore, me këtë harrohet se vendimet e aprovuara në të kaluarën kan krijuar kushte që ekonomia e komunës dhe pikërisht shërbimet në sektorin e hotelerisë të jenë jashtë funksionit të saj themelor dhe pran shkatërrimit total. Situata me të cilën me vite... Vazhdo
Nimani: “Shqiptarët e Malit të Zi e fituan flamurin edhe pa dalë në male” !
Fuad Nimani, ministër i Malit të Zi për minoritete Komiteti i OKB-së kundër diskriminimit racial, ka shqyrtuar të premten të drejtat e njeriut në republikën e Malit të Zi, pas pavarësisë së këtij shteti nga Serbia. Kur është fjala për të drejtat e njeriut, sidomos të minoriteteve, sipas ekspertëve ndërkombëtar, viteve këto dy-tri vitet e fundit, sidomos pas shkëputjes nga Serbia, Mali i Zi ka përmirësuar dukshëm imazhin e vet në këtë drejtim. Përmirësimin e të drejtave të njeriut, në veçanti të pakicave... Vazhdo
Krijohen kushtet për avancimin e bashkëpunimit
Qeveria e Malit të Zi dhe ajo e Republikës së Shqipërisë nënshkruan marrëveshjen mbi bashkëpunimin shkencor dhe tekonologjik Podgoricë – Marrëveshja mbi bashkëpunimin shkencor dhe teknologjik ndërmjet Qeverisë së Malit të Zi dhe Qeverisë së Republikës së Shqipërisë, e cila do të krijojë kushtet për avancimin e bashkëpunimit dypalësh në bazë të dobisë dhe barazisë së ndërsjellë, u nënshkrua të martën në Podgoricë. Marrëveshja u nënshkrua nga ministri i Arsimit dhe Shkencës i Malit të Zi,... Vazhdo

December 25, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Krijohen kushtet për avancimin e bashkëpunimit
Tags: , , , ,

Mali i Zi i përkshtuar ndaj të drejtave të njeriut dhe pakicave
Podgoricë – Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave Fuad Nimani ka pritur të premten ministrin shtetëror të Republikës së Turqisë Mustafa Said Yaziciglu. Në kumtesën për opinion të lëshuar nga Qeveria e Malit të Zi thuhet se “në bisedë janë theksuar rezultatet të cilat i ka arritur Mali i Zi në planin e mbrojtjes së të drejtave të njeriut dhe pakicave”. Ministri Nimani i ka njohur mysafirët me projektet të cilat i ka realizuar Ministria për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut... Vazhdo

December 15, 2008  :: Politika :: Comments Off on Mali i Zi i përkshtuar ndaj të drejtave të njeriut dhe pakicave
Tags: , , ,

Deklaratë ne përkrahje te protestës paqësore te 2 Qershorit, 2008 ne Ulqin
L?VIZJA ATDHEU NA BASHKON – HOMELAND UNITES US, INC. Lëvizja “Atdheu na Bashkon” me seli ne New York, Sh.B.A. përkrah plotësisht protestën paqësore qe sot populli po i zhvillon ne qytetin e Ulqinit për te shprehu mospajtimin dhe kundërshtimin total ndaj uzurpimit te tokave private nga qeveria e Malit te Zi. Shprehim përkrahjen tone te plote për kërkesat tuaja qe vendet si Valdanosi, por edhe vendet tjera ne Ulqin dhe ne tere territorin ku banojnë shqiptaret te ju kthehen pa vonesë banoreve te këtyre trevave tokat... Vazhdo

June 7, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Deklaratë ne përkrahje te protestës paqësore te 2 Qershorit, 2008 ne Ulqin
Tags: , , , , , , ,

Ministria e turizmit shpalli konkursin për valorizimin e komplekseve turistike në bregdetin malazias
Ftohen të interesuarit të shpalosin synimet Qeveria e Malit të Zi, e cila është pronare e ujdhesës Ada, me një sipërfaqe prej 520 hektarësh, synon të nënshkruajë kontratën për dhënien me koncesion shumëvjeçar të rreth 100 hektarëve të kësaj ujdhese, duke i dhënë të drejtën për zhvillimin dhe menaxhimin e këtij kompleksi turistik. Ministria e Turizmit dhe Mbrojtjes së Mjedisit Jetësor i ka ftuar të hënën investitorët e interesuar ndërkombëtarë me përvojë në fushën e turizmit që të bëjnë vlerësimin... Vazhdo

February 21, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Ministria e turizmit shpalli konkursin për valorizimin e komplekseve turistike në bregdetin malazias
Tags: , , , , , , , ,